Inspiratie

Verrassende Foodcocktails, zoals je zag tijdens de Horecava, maak je nu gemakkelijk zelf.

Zaanse pittige mayonaise

Broodje makreel

Een broodje makreel eet je het allerlekkerst als je er Zaanse pittige mayonaise aan toevoegt!

Zo maak je het:

  1. Pluk een gestoomde makreel.
  2. Snijd een rode ui in dunne halveringen en meng met 2 eetlepels rode wijnazijn en een snuf zout.
  3. Beleg zachte puntjes met komkommerplakjes en geplukte makreel.
  4. Spuit er royaal Zaanse pittige mayonaise over.
  5. Maak af met rode uienringen en fijngehakte bieslook.
  6. Eet smakelijk.
Echte mayonaise
Inspiratie Zaanse Mayonaise

De beste tip ooit

Krieltjes gebakken in Zaanse kerrie mayonaise

Bak je krieltjes in de Zaanse kerrie mayonaise in plaats van in boter of olie, dan worden ze verrassend lekker! 

Zo maak je het:

  1. Verwarm een koekenpan.
  2. Spuit er een paar eetlepels Zaanse kerrie mayonaise in en laat enigszins smelten.
  3. Voeg krieltjes toe en bak op middelhoog vuur tot ze mooi bruin zijn.
  4. Doe over in een schaal en bestrooi eventueel met verse bieslook.
  5. Laat het geheel wat afkoelen, dat komt de smaak ten goede.
  6. Eet smakelijk.

Vet lekker!

Crispy tosti

Een gouden tip om de meest lekkere tosti te maken: Smeer je boterhammen voor het bakken in met Zaanse mayonaise.

Zo maak je het:

  1. Besmeer twee boterhammen met Zaanse mayonaise.
  2. Draai één boterham met de mayonaisekant naar beneden.
  3. Beleg deze boterham met ham en kaas.
  4. Leg de andere boterham met de mayonaisekant naar boven erop.
  5. Verhit een koekenpan.
  6. Bak de pan-tosti bruin en krokant aan beide kanten en tot de kaas gesmolten is.
  7. Eet smakelijk!
Echte mayonaise
Inspiratie Zaanse Mayonaise

Lekker met Zaanse pittige mayonaise en broodkruim

Tilapia uit de oven

Een gouden combinatie! Tilapia met Zaanse pittige mayonaise.

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg twee tilapiafilets in een ovenschaal, eventueel met trostomaatjes.
  3. Bestrijk de filets met Zaanse pittige mayonaise.
  4. Meng broodkruim (van oud brood) met zout en bestrooi de filets ermee.
  5. Gaar 15 minuten in de oven.
  6. Bestrooi de filets met gehakte peterselie.
  7. Eet smakelijk!

De beste club met Zaanse kerrie mayonaise

Clubsandwich met Zalm

Of je hem nu met zalm maakt of met kip, een club sandwich maak je af met Zaanse kerrie mayonaise.

Zo maak je het:

  1. Bestrijk boterhammen licht met olie en gril in de grillpan.
  2. Bestrijk een boterham royaal met kerrie mayonaise.
  3. Beleg met plakjes komkommer en gerookte zalm.
  4. Bestrijk de volgende boterham weer met kerrie mayonaise, plakjes avocado en gerookte zalm.
  5. Maak af met sla en vooruit, nog een toef Zaanse kerriemayonaise.
  6. Leg de laatste boterham erboven op. Serveer met chips.
  7. Eet smakelijk!
Echte mayonaise
Inspiratie Zaanse Mayonaise

Hamburger, cheeseburger, of vegaburger

Hamburger met Zaanse

Eigenlijk zijn al onze smaken lekker op een hamburger, maar met de Zaanse pittige mayonaise is je hamburger echt compleet.

Zo maak je het:

  1. Bak hamburgers zoals jij ze lekker vindt, laat er eventueel een plak kaas op smelten.
  2. Snijd hamburgerbroodjes door midden, bestrijk met Zaanse pittige mayonaise en bak met de snijkant naar beneden in een koekenpan even krokant.
  3. Beleg de broodjes met sla, de hamburger met eventueel kaas, tomaat, komkommer en rode ui.
  4. Maak af met nog een flinke lik Zaanse pittige mayonaise.
  5. Eet smakelijk!

Als bijgerecht of bij de borrel

Guacamole op z’n best

Wist je dat je heerlijke, extra romige guacamole kan maken door er wat Zaanse mayonaise aan toe te voegen? Je wil nooit meer anders!

Ingrediënten:

  • 2 tomaten
  • 2 avocado’s
  • 2 sjalotjes
  • 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • 3 eetlepels Zaanse mayonaise

Bereiding:

Snij de tomaten en de sjalotjes in kleine stukjes. Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado en voeg er citroensap van een halve citroen, geperste knoflook en wat zout en peper aan toe. Schep tot slot de mayonaise en de tomaat erdoorheen.

Serveer met tortillachips en de avond van jouw gasten kan niet meer stuk!

Echte mayonaise
Inspiratie Zaanse Mayonaise

Als ingrediënt of als basis

Eigengemaakte sauzen

Zaanse Mayonaise laat zich bij uitstek gebruiken als ingrediënt of als basis voor eigengemaakte sauzen. Het aantal mogelijkheden is hierin oneindig! Voor inspiratie van het verwerken van onze heerlijke Zaanse Mayonaise, verwijzen wij u graag door naar websites die speciaal ingericht zijn met praktische en smakelijke recepten.

Klik op één van de logo’s, voer ‘Zaanse Mayonaise’ in en u wordt naar de juiste pagina verwezen.