Zaanse Mayonaise

Over Zaanse.

De producent achter de Zaanse Mayonaise is Van Wijngaarden BV. In 1929 is het bedrijf opgericht en begonnen met het bottelen en verhandelen van plantaardige olie voor het gebruik in de Nederlandse huishoudens. In 1959 is Van Wijngaarden gestart met het maken van mayonaise. Van Wijngaarden wilde een onderscheidend product maken en is uitgegaan van twee belangrijke pijlers waaraan de mayonaise moet voldoen. Ten eerste een zo hoog mogelijke oliegehalte en ten tweede een unieke combinatie van mosterd, azijn en kruiding waardoor de mayonaise een volle, romige smaak krijgt met een karakteristiek fris zuurtje. Het authentieke recept stamt dus uit 1959 en is tot op de dag van vandaag niet aangepast. De Warenwet schreef toentertijd voor dat een emulsiesaus alleen een mayonaise genoemd mag worden als het vetpercentage tenminste 80% is en er tenminste 6% eigeel in is verwerkt. Doordat Zaanse nog steeds gemaakt wordt met een hoog vet- en eigeelaandeel, is Zaanse Mayonaise vrij van stabilisatoren en emulgatoren.

Maar hiermee is het succes van Van Wijngaarden’s Zaanse Mayonaise nog niet compleet. Wederom heeft Van Wijngaarden in het verleden twee belangrijke keuzes gemaakt die hieraan hebben bijgedragen. Ten eerste is de fabriek om de receptuur gebouwd zodat de speciale bereidingswijze mee kan groeien met de vraag vanuit de markt. Omdat het bedrijf en de familie geworteld zijn in Europa’s oudste maakindustriegebied was de keuze hoe de mayonaise te noemen snel gemaakt: Zaanse Mayonaise. De link met de Zaanstreek straalt vertrouwen uit en past in het rijtje van bekende namen die hier gevestigd zijn. Een tweede belangrijke keuze was de verpakking: de aluminium tube met de iconische rode dop voorzien van een steropening om salades mooi mee te kunnen versieren. Naast de iconische tube die gelijk geassocieerd wordt met Zaanse Mayonaise heeft van Wijngaarden het assortiment mayonaise in de loop der jaren uitgebreid met een handig 325 ml knijpfles, een 650 ml pot en de grote 750 ml knijpfles. Voor ieder gebruiksmoment de juiste verpakking. Op de tafel, in de keuken of onderweg.

Wil je meer weten over hoe Zaanse Mayonaise wordt gemaakt in dé mayonaisefabriek van Nederland klik dan hier. Dan lees je ook wat Van Wijngaarden nog meer maakt. Bijvoorbeeld de varianten op Zaanse Mayonaise of Zaanse Ketchup of Zaanse curry-ketchup. Hier lees je ook meer informatie over hoe Van Wijngaarden omgaat met Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

Naast de Zaanse Mayonaise in de tube, pot of knijpfles bestemd voor de Nederlandse eettafel en keuken of onderweg produceert van Wijngaarden ook voor de Grootverbruiker of de Horecaprofessional. Hiervoor hebben wij n een assortiment ‘Zaanse’ producten beschikbaar in diverse grootverbruik verpakkingen. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier.

Van Wijngaarden is nog altijd een zelfstandig familiebedrijf met inmiddels de vierde generatie aan het roer. Daar is het enorm trots op zonder dat de familie als zodanig een rol op de voorgrond wil spelen. Het gaat immers om haar Zaanse Mayonaise!