Over Zaanse

Onze geschiedenis

Trotse mayonaisemakers uit de Zaanstreek

Ons verhaal begon toen ‘Opa’ – zoals hij later bekend stond – in 1929 zonder enige twijfel, ondanks de crisis, zijn eigen onderneming startte: De Zaanlandsche Oliehandel. Vanuit zijn eigen tuin leegde hij de olievaten in glazen flessen en bracht ze – samen met zijn zoon Jan Jacob – naar de kruidenierwinkeliers. Toen Teun – zijn tweede zoon – zich ook bij de onderneming voegde, was de basis voor een écht familiebedrijf gelegd: Van Wijngaarden BV.

In 1959 startten we met het maken van mayonaise, geboren uit noodzaak in eigen keuken. Mayonaise? Die kon toch véél lekkerder! Het oliegehalte van 80% en de perfecte mix van azijn, mosterd en kruiding, geven onze mayonaise een uniek karakter met een fris zuurtje. Dit authentieke recept houdt tot op de dag van vandaag stand en zal dan ook beslist niet worden aangepast, daar zijn onze klanten juist aan gehecht. Toch vergden veranderingen in de samenleving om veranderingen in het assortiment. Ron van Wijngaarden had inmiddels het roer overgenomen van zijn vader en Ome Teun en onder zijn leiding vonden er grote ontwikkelingen plaats. 

De huidige directeur Michel van Wijngaarden is inmiddels de 4e generatie in het familiebedrijf. Als klein jochie liep hij al met zijn vader door de toenmalige fabriek in Zaandijk. Een oneindige fascinatie voor het productieproces was het resultaat. De verdere automatisering en invoering van gecomputeriseerde techniek is nog altijd zijn paradepaardje in de fabriek die hij en zijn vader op het industrieterrein van Wormerveer lieten bouwen. Het nieuwste van het nieuwste, aangestuurd door geavanceerde software om zo onze hele productie te professionaliseren. Die professionalisering zet zich in een snel tempo voort. Maar ondanks alle innovaties blijven we de herinneringen aan vroeger hooghouden. Dat uit zich in een kenmerkende huisstijl en kenmerkende verpakkingen. Zo weet u dat wij altijd trouw blijven aan wie we zijn: een Zaanse familie die de lekkerste mayonaise maakt. 

Onze geschiedenis
Een authentiek recept, een vooruitstrevende visie

Onze manier van ondernemen

Een authentiek recept, een vooruitstrevende visie

Wat zijn we trots: op onze geschiedenis, onze Zaanse Mayonaise, maar óók op onze bedrijfsvoering. We blijven trouw aan onze authentieke receptuur, maar streven ver vooruit als het gaat om duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met het welzijn van mens, dier en milieu als uitgangspunt, blijven we zoeken naar volle smaken om écht – én verantwoord – van te genieten.

Trouw
De Zaanse Mayonaise is al jarenlang de meest gegeten mayonaise van ons land. Trouwe fans verdienen een trouwe fabrikant. Het recept van de Zaanse is dan ook, sinds de eerste tubes van de band rolden, niet meer veranderd.

Authentiek
Van Wijngaarden BV kent, als familiebedrijf uit de welbekende Zaanstreek, een rijke geschiedenis met mooie ontwikkelingen. Een échte Zaanse onderneming, waar we onze klanten met trots over vertellen.

Duurzaam
We nemen onze invloed als fabrikant op de wereld uiterst serieus. Dit is o.a. terug te zien is onze moderne fabriek, vernieuwde afvalbeleid, duurzame productie en verantwoord grondstofgebruik.

Innovatief
We geloven sterk in het belang van groei en ontwikkeling. We willen onze klanten blijven verrassen met lekkere, nieuwe producten en onszelf uitdagen deze steeds duurzamer te produceren.

Verantwoord
Het welzijn van mens, dier en milieu is ons uitgangspunt. Zaanse Mayonaise is vrij van toegevoegde hulpmiddelen, ons assortiment blijven we uitbreiden met o.a. vegan en natriumarme producten.

Maatschappelijk
Wij hebben ons gecommitteerd aan de stichting FPTC: Food Proces Techniek Campus. Een stichting uit de Zaanstreek die jongeren weer enthousiast te maken over het fabriceren van diverse producten.

Zaanse Industrie
Zaanse Industrie

Je ziet en proeft ons overal

Specialisten in saus, zo mogen we ons gerust noemen. Voor grote afnemers, zoals snackbarketens, private labels, dressing- en vleesproducenten, maken we speciale huissauzen. Uiteraard met dezelfde liefde en toewijding die we in onze eigen producten stoppen. En dat proef je – op steeds meer plaatsen in binnen- en buitenland.

Export

Zaanse Mayonaise de grens over

Onze mayonaise reikt veel verder dan de Zaanstreek en Nederland. Van onze buurlanden, de Spaanse costa’s tot aan Afrika; je vindt Zaanse Mayonaise ook in de buitenlandse schappen, keukens en restaurants. Voor de overwinteraars, migranten, vakantiegangers of de échte liefhebbers, die gewoon niet zonder hun Zaanse Mayonaise kunnen.
Zaanse mayonaise de grens over
Retail
Retail

Van de fabriek tot op de keukentafel

Zaanse Mayonaise is al decennia niet meer uit de supermarkt schappen weg te denken. De relatie tussen Zaanse Mayonaise en de retail gaat al zo ver terug, dat in het beginstadium de tubes nog letterlijk met de fiets bij de diverse buurtsupers werden afgeleverd. De relatie is samen opgegaan in de evolutie, de retail werd groter en onze producten stegen mee in de kwaliteit, waardoor we ook landelijk in de schappen te vinden werden. Gelukkig maar, want zo haalt heel Nederland eenvoudig hun favoriete mayonaise in huis. We blijven ons assortiment uitbreiden met nieuwe producten en verpakkingen, geschikt voor ieder moment en elk gezelschap.

Meer Zaanse producten in uw schappen?
Neem contact op met: info@vanwijngaardenbv.nl onder vermelding van: Retail

Onze vacatures

Werk mee aan een stukje Zaanse geschiedenis

Wil je overheerlijke mayonaise maken in onze hypermoderne fabriek? Op zoek naar een leerzame stage? Of help Zaanse Mayonaise de toekomst én de wereld in met je marketing skills? Bekijk hier onze vacatures en kom ons team versterken.

Werk mee aan een stukje Zaanse geschiedenis
Contact

Vraag, klacht of opmerking?

Contactformulier

Heeft u een vraag, klacht of opmerking over een van onze producten? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wilt u liever telefonisch met ons in contact komen, dan zijn wij op kantoortijden van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar via 075 647 6060. Indien u een klacht hebt over een aangekocht product verzoeken wij het product te bewaren voor onderzoek.
Foto uploaden
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 512 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.