Over Zaanse
Onze geschiedenis
Trotse mayonaisemakers uit de Zaanstreek
In 1959 startten we met het maken van mayonaise, geboren uit noodzaak in eigen keuken. Mayonaise? Die kon toch véél lekkerder! Het oliegehalte van 80% en de perfecte mix van azijn, mosterd en kruiding, geven onze mayonaise een uniek karakter met een fris zuurtje. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer, die de mayonaise nog steeds volgens hetzelfde authentieke recept maakt.
De enige, échte originele mayonaise – al decennialang een begrip op de Nederlandse keukentafel.


Onze manier van ondernemen
Een authentiek recept, een vooruitstrevende visie
Wat zijn we trots: op onze geschiedenis, onze Zaanse Mayonaise, maar óók op onze bedrijfsvoering. We blijven trouw aan onze authentieke receptuur, maar streven ver vooruit als het gaat om duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met het welzijn van mens, dier en milieu als uitgangspunt, blijven we zoeken naar volle smaken om écht – én verantwoord – van te genieten.
Trouw
De Zaanse Mayonaise is al jarenlang de meest gegeten mayonaise van ons land. Trouwe fans verdienen een trouwe fabrikant. Het recept van de Zaanse is dan ook, sinds de eerste tubes van de band rolden, niet meer veranderd.
Authentiek
Van Wijngaarden BV kent, als familiebedrijf uit de welbekende Zaanstreek, een rijke geschiedenis met mooie ontwikkelingen. Een échte Zaanse onderneming, waar we onze klanten met trots over vertellen.
Duurzaam
We nemen onze invloed als fabrikant op de wereld uiterst serieus. Dit is o.a. terug te zien is onze moderne fabriek, vernieuwde afvalbeleid, duurzame productie en verantwoord grondstofgebruik.
Innovatief
We geloven sterk in het belang van groei en ontwikkeling. We willen onze klanten blijven verrassen met lekkere, nieuwe producten en onszelf uitdagen deze steeds duurzamer te produceren.
Verantwoord
Het welzijn van mens, dier en milieu is ons uitgangspunt. Zaanse Mayonaise is vrij van toegevoegde hulpmiddelen, ons assortiment blijven we uitbreiden met o.a. vegan en natriumarme producten.
Maatschappelijk
Wij hebben ons gecommitteerd aan de stichting FPTC: Food Proces Techniek Campus. Een stichting uit de Zaanstreek die jongeren weer enthousiast te maken over het fabriceren van diverse producten.
Werk mee aan een stukje Zaanse geschiedenis
Wil je overheerlijke mayonaise maken in onze hypermoderne fabriek? Op zoek naar een leerzame stage? Of help Zaanse Mayonaise de toekomst én de wereld in met je marketing skills? Bekijk hier onze vacatures en kom ons team versterken.


Vraag, klacht of opmerking?